
Wielkanocne życzenia od Convention Bureau – Wrocław
2025-04-17
Wrocław dołącza do przewodnika MICHELIN!
2025-05-06Branża gastronomiczna przekracza granice – także online!
W najbliższy poniedziałek, 6 maja 2025 roku, we Wrocławskim Centrum Kongresowym w Hali Stulecia odbędzie się wyjątkowe wydarzenie – konferencja MADE FOR Restaurant: FAST GROWING | CROSS THE BORDERS.To spotkanie liderów branży gastronomicznej, którzy odważnie sięgają po inspiracje z całego świata, implementują innowacje i budują silne, odporne na kryzysy biznesy gastronomiczne.
Wydarzenie organizowane jest przez zespół MADE FOR Restaurant we współpracy z Miastem Wrocław oraz Wrocławską Organizacją Turystyczną.
Bilety stacjonarne wyprzedane – dołącz online!
Zainteresowanie konferencją przerosło oczekiwania – wszystkie miejsca na udział stacjonarny zostały już wyczerpane. Na szczęście dla tych, którzy nie zdążyli, pozostała jeszcze możliwość bezpłatnego udziału online, skierowanego do profesjonalistów z branży gastronomicznej: restauratorów, szefów kuchni, managerów, pracowników HoReCa i dostawców usług dla gastronomii.
👉 Rejestracja online (obowiązkowa, liczba miejsc ograniczona):
https://forsolutions.pl/madeforrestaurant-wroclaw-2025/?p=&lang=pl#section-1980
Co czeka uczestników?
Tegoroczna edycja konferencji odbędzie się pod hasłem CROSS THE BORDERS – dosłownie i w przenośni. Organizatorzy zapowiadają inspirującą podróż przez świat gastronomii, która przekracza granice smaków, kultur, technologii i biznesu.
W programie m.in.:
-
panele dyskusyjne z udziałem restauratorów, ekspertów, dziennikarzy i inwestorów z Polski i zagranicy (Portugalia, Ukraina, Londyn, Dubaj),
-
kulinarna wystawa interaktywna z pokazami live i food-artem,
-
prezentacja TOP 100 Restauratorów FORBES & MADE FOR Restaurant w kategorii kuchnia etniczna,
-
FOR DATING – dyskusje warsztatowe przy okrągłych stołach z liderami branży,
-
analizy trendów w gastronomii: polityka, technologia, delivery, NoLo, automatyzacja i wiele więcej,
-
sesje specjalistyczne: karta win, zero waste, ekspansja zagraniczna, raport branżowy 2024/2025.
Całość poprowadzą: Agnieszka Małkiewicz (inicjatorka MADE FOR Restaurant) oraz dziennikarz Łukasz Modelski.
Wrocław – idealne miejsce do przekraczania granic
Wrocław nie przypadkiem stał się gospodarzem tego wydarzenia. Jak podkreśla Małgorzata Golak z Biura Rozwoju Gospodarczego UM Wrocławia:
„Wrocław od lat buduje swoją tożsamość w duchu otwartości, różnorodności i odwagi w wychodzeniu poza schematy. Takie jest też tutejsze środowisko gastronomiczne – dynamiczne, innowacyjne i gotowe na nowe inspiracje z całego świata.”
Kogo zobaczymy i usłyszymy?
Wśród gości m.in.:
-
Dorli Muhr (Vininova, Austria) – o budowaniu marki pochodzenia,
-
Paulo Martins (VIRA Frangos/Glovo, Portugalia) – o delivery jako strategii wzrostu,
-
SUPA z Ukrainy – o technologicznej rewolucji w gastro,
-
Arek Bober i Michael Harrison (Londyn) – o trendach ze stolicy światowej gastronomii,
-
Daniel Pawełek (Ferment Group) – zdobywca gwiazdki Michelin,
-
influencer kulinarny Maciej Blatkiewicz i dziennikarka Magdalena Lemańska (Forbes).
Nie zabraknie również pokazów kulinarnych, degustacji lokalnych produktów i eksperymentalnych prezentacji food-art.
Dołącz do najbardziej międzynarodowej konferencji gastronomicznej w Polsce!
Konferencja MADE FOR Restaurant to miejsce wymiany doświadczeń, inspiracji i narzędzi do szybkiego rozwoju w branży gastro.
Nie przegap tej szansy – spotkajmy się online 6 maja o 12:00!
📍 Wrocławskie Centrum Kongresowe | Hala Stulecia
💻 Online – dla profesjonalistów z branży gastronomicznej
🎟️ Rejestracja: Kliknij tutaj