
Konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant
2025-03-25
„Od pola na wrocławski stół” – III edycja wydarzenia już za nami
2025-04-149 kwietnia w Mövenpick Grand Hotel Wrocław odbyło się wiosenne spotkanie branżowe, które zgromadziło przedstawicieli lokalnej branży turystycznej. Była to okazja do rozmowy o wyzwaniach, możliwościach i kierunkach wspólnych działań na rzecz rozwoju turystyki biznesowej we Wrocławiu.
W programie wydarzenia znalazło się m.in. uroczyste wręczenie certyfikatów rekomendacji lokalnym PCO/ITC. Wyróżnione zostały firmy:
-
Work Group Events
-
Symposium Cracoviense
-
Festa Event
W części merytorycznej głos zabrali:
-
Michał Prorok z ESG Institute – przybliżył kwestie ESG, CSRD i VSME w kontekście organizacji wydarzeń,
-
Mateusz Jarzombek, dyrektor Business Support Centre w Agencji Rozwoju Aglomeracji Wrocławskiej – przedstawił potencjał inwestycyjny Aglomeracji Wrocławskiej,
-
Alfred Wagner, prezes Wrocławskiej Organizacji Turystycznej – podsumował dotychczasowe działania w zakresie promocji i rozwoju turystyki we Wrocławiu.
Ważnym punktem programu był panel dyskusyjny poświęcony sytuacjom kryzysowym w branży turystycznej, w którym udział wzięli:
-
Alfred Wagner (WROt)
-
Marek Janczyszyn (Dolnośląska Organizacja Turystyczna)
-
Marek Karyś (Hotel Altus Palace)
-
Małgorzata Szumska (Kopalnia Złota w Złotym Stoku)
Na zakończenie spotkania Grzegorz Rojek, dyrektor generalny Mövenpick Grand Hotel Wrocław, zaprezentował możliwości obiektu.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom za obecność, zaangażowanie i inspirujące rozmowy. Cieszymy się, że wspólnie budujemy silną i współpracującą branżę MICE we Wrocławiu.