![](https://convention.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/06/Grafika-na-strone-CBW-posty.jpg)
Dziedzictwo na MAXA! Odkrywamy dolnośląskie zabytki UNESCO
2023-06-30![](https://convention.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2023/07/plakat_12_07_2023_Convention-Bureau-Wroclaw-1_page-0001-scaled.jpg)
Konkurs fotograficzny „Operacja – zabytek”
2023-07-19Odbyło się spotkanie producentów żywności z Dolnego Śląska oraz wrocławskich restauratorów. Projekt „Od pola na wrocławski stół”, którego celem jest połączenie producentów żywności z województwa dolnośląskiego z wrocławskimi restauratorami tak, aby w swojej kuchni mogli wykorzystywać produkty wytwarzane lokalnie. Spotkanie zorganizowało Biuro Rozwoju Gospodarczego Urząd Miejski Wrocławia we współpracy z Biurem Convention Wrocław.
Biuro Rozwoju Gospodarczego realizuje projekt współfinansowany w ramach programu Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich pod nazwą „Od pola na wrocławski stół”. Obejmuje szeroką kampanię skracającą łańcuchy dostaw. Ma na celu promocję lokalnych producentów żywności oraz wrocławskich konceptów gastronomicznych, doceniających wartość zdrowej, lokalnej żywności oraz wzmocnienie wrocławskiej marki gastronomicznej.
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie. Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.